Början på slutet


Jag är slut. En trötthet som ohjälpligt sugit sig fast i mig. Jag inser hur tråkiga lektioner jag hållit emellanåt. Verkligheten kräver att jag traskar hem så fort min sista lektion för dagen är avklarad. Verkligheten begriper inte hur mycket arbete det krävs både före och efter lektioner. Framför allt efter med denna nya läroplan. Så förlåt mig fina skola, jag hade hoppats kunna ge mera av mig själv dethär läsåret. Men jag räcker inte till åt alla, inte ens åt drömjobbet och mina kolleger. Mina vänner då? De har hört av mig under 10 gånger detta läsår. Det är egentligen länge sen jag har räckt till. Det finns alltid ett nytt krav bakom hörnet…

När jag riktigt tänker efter är det märkligt att jag inte har klassat såna här känslor som depression. Men det är inte det. Det vore ett hån mot riktigt deprimerade människor att kalla det depression. Jag är väl bara missnöjd med att inte kunnat ge 100% hela tiden. Nu rör jag mig på det där farliga gränsområdet till utmattning, vilket egentligen är både positivt och intressant. Jag har töjt ut gränsen för vad jag klarar av ordentligt. Och snart börjar sommaren.

Så sommar 2017, jag tar inte emot fler krav. Jag klär av mig min mellanbarnsflexibilitet och ställer egna krav i stället: ge mej vila. Ge mej en liten gnutta socialt liv igen. Låt mig inte bli en av dedär nyblivna papporna som bleknar bort och ingen till sist orkar bjuda med på en runda frisbeegolf eller en kebab på stan. Jag vägrar bli en hushållsmaskin. Jag vägrar bli en statist som bara finns till för andra. Jag vägrar försvinna. Om du sommar 2017 kan gå med på dessa krav slipper vi ta en fight om saken.

För tro mig, jag skulle vinna den. Read my scars.

 

 

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s