Kaffe och pedofili


Dags att ge sig in i en ändlös debatt som berör en oundvikig del av vårt postindustriella cybersamhälle. Och trigger warning; jag kommer att framföra de bästa argumenten för min ståndpunkt.

Så vad handlar det om denna gång? Jo, snacket om man borde få lägga ut bilder av sina egna barn på sociala medier eller inte. Jag känner till hyfsat många småbarnsföräldrar som direkt inför en nolltoleranspolicy och blir alldeles ursinniga om bilder av deras grötätande gulleplutt dyker upp på sin mormors facebook där hela 127 (!) vänner från Maxmo i norr till Ingå i söder kan se bilden. Vad bottnar denna hysteri i?

Jag läste en av många kolumner om detta. Även på min facebook  har det nu cirkulerat ett videoklipp där man räknar upp orsaker till att inga barnbilder får läggas upp. Jag ska skriva dem här i punktform och samtidigt punktera dem.

  1. “Barnet kan ju inte säga nej och ändå hänger vi ut barnet på sociala medier”

Kommentar: finns det över huvud taget något som ett barn på 1,5 år ska behöva ta ställning till? Ska vi sluta föra ut barnet och sova i vagnen för att det skriker och således indirekt säger “nej”?

2. “Din unge kan i framtiden vara otroligt arg på dig för att du lade ut en bild på internet där glassen smetar runt munnen och håret ser eländigt ut”

Kommetar: Om du som t.ex. 24-åring går till dina egna föräldrar och lipar över hur ful du såg ut på ett foto taget för 20 år sedan är det kanske dags att ta itu med ditt självförtroende. Eller tror du på allvar att din chef eller din dejt kommer att fånstirra på den gamla bilden och säga upp kontraktet?

3. “Det är i dagens värld inte tryggt att lägga ut barnbilder. Det finns otroligt mörka krafter där ute som tar bilderna och laddar upp dem i de mest onda syften på darkweb.”

Kommentar: Det finns otroligt mörka krafter där ute som spränger tåg och byggnader i luften när vi minst anar det. Slutar vi resa och shoppa för det? Är det så att vi ska anpassa oss efter de kriminella hela tiden? Ska anonyma nätpedofiler få styra våra uppladdningar på sociala medier? Om vi ger efter enbart på grund av rädsla slutar vi i något skede att leva. Och då har vi definitivt förlorat kampen.

Nej, vi ska inte lägga upp barnbilder lika ofta som Vasabor skyltar med kaffebilder. Men befria oss från all slags hysteri. Och alla ni nolltoleransföräldrar, kom hit på kaffe och ta barnen med er. Vi kan ju åtminstone ladda upp en bild på våra kaffekoppar.

 

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s