Helt otrolig framtidssyn


“Mörker rådde i världen jag såg, men så småningom kunde jag urskilja människor i mörkret. De klev in i en rad med skinande, fyrkantiga hus som tillsammans bildade en gigantisk orm som hade lysande ögon. När alla klivit in stängde besten sitt hull och väste, för att sedan långsamt börja röra sig framåt. Ögonen strålade så starkt att de lyste upp vägen framför.

Inuti detta väsen satte människorna sig ner i små grupper. Vissa tycks inte ha haft samma rättigheter eller vilja att sitta med de andra. Dessa människor satt för sig själva, framåtböjda och stirrade in i målningar som kunde röra på sig. Mängder av färger och tecken visade sig för dem, och de satt som förtrollade och stirrade framför sig. Ibland slog de på små magiska rutor för att besvärjelsen skulle hållas vid liv. Alla slags vidunderliga syner uppenbarade sig, ibland till och med ansikten som stirrade rätt in i mina ögon.

Trots att detta övernaturliga skedde framför dem, betraktade de visionerna med likgiltighet. Ingen rörde knappt en min. Somliga satt också och stirrade rakt ut i luften och pratade med upphetsad stämma rakt ut i tomma intet. Detta prat varade bara så länge de höll en liten, skinande glasbit vid ena örat. Så fort de satta ned detta föremål tystnade de. Denna tids människor ser inte bara med sina ögon eller talar med sina munnar. De använder magiskt laddade föremål som ger dem övernaturliga krafter.”

Denna sumeriska tavla från 3000 f.Kr tycker jag beskriver ett VR-tåg från Karis till Helsingfors väldigt bra. Skrämmande bra.

 

 

 

Synd att det bara var min fantasi som lever om såhär före kl 7 på morgonen. Ha en bra dag.

 

 

 

 

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s