Var är roten?


Den senaste veckan har erbjudit en hel del tankar kring identifiering av destruktiva vanor och beroenden. Det ser ut att finnas en hel del frustration bland både yngre och äldre individer som i all tysthet för en gigantisk kamp mot något de aldri lyckas slita sig loss från. Tv-spel, slöseri, skitprat etc, etc. Det intressanta är ju att det faktiskt går att sluta upp med en vana för en tid, men oj så lätt man halkar tillbaka. Hela tiden!

Nej, det vi måste åtgärda är själva roten till problemet. Det är i sig inget problem att ha en flaska Bacardi i bokhyllan. Min har stått där stadigt sedan 2011 kanske. Aldrig korkats upp. Men för någon annan skulle det bara inte funka. Kvällen skulle sluta riktigt illa. Det handlar om attityden bakom det hela.

Om du ska slita dig loss från dåligt beteende måste du fundera på vad du egentligen är ute efter då du för trettionde gången talar illa bakom din arbetskompis rygg. Ditt problem heter inte skitpratande; det kanske heter avundsjuka eller maktbegär. Skitpratet är bara blasten på moroten, bara ett symptom.

Flyktingar som drunknar i Medelhavet är inte problemet; det är symptomet. Problemet hittar du i de krishärdar som blommar som ogräs söder om Sahara. Gå till djupet, gå till roten. Och när du hittar den, agera! Riv upp den! Du förtjänar en värld med lite mindre fult ogräs i livets trädgård.

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s