Nu nappar det


Ibland måste man vänta på regn för att det ska börja nappa. Jag joinade halvt motvilligt och halvt smickrad kursen om Sibbos historia förr året. Att undervisa vuxna på två språk lät som lite stora stövlar för mig, men gick riktigt bra. Ett behövligt kliv ut ur bevämlighetszonen.

Nu tycks det vara dags igen. Inom en vecka har följande arbeten erbjudits åt mej:

1. Dra en kurs samhällslära vid Brändö gymnasium under våren. Ny plats, ny personal, nya elever. Men bekant sedan tiden i Sibbo gymnasium. Material finns.

2. En månad i Ekenäs högstadium. Bekant jobb, bekant åldersgrupp, bekant ort. Ny skola, ny personal. Material finns. Dessutom hyfsat nära Karis.

3. Lärar- och arbetsundervisning om Helsingfors historia, planering + lektioner och guidning mitt i stan. Arbis i H:fors kontaktade mig och erbjöd mig med i ett tremannateam som ska organisera hela projektet. Redan i mars ska personal från Grani alltså få sig ett undervisningspass. Say whaat?!

Så nu sitter man i båter med tre rejälta gäddor på kroken. Vilken ska man dra upp och försöka ta tillvara? Och hur i hela världen händer allt på samma vecka?

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Nu nappar det

 1. Pa says:

  Jätteroligt att höra!

 2. Djöui says:

  De låter som att du kommer få ett liv som en alumn som vi had att föreläsa om va hon ha jobba me efter pedagogikutbildningen, dvs att de bara droppar in nya jobberbjudanden fö att folk vet att du kan 😀

 3. jiholm says:

  Jep Pa, bra med kontakter!
  @Djöui, risken finns 😉 men inte att rekommendera i längden, jag tror man mår bra av fasta tjänster trots allt. Tills vidare går det dock helt fint 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s