Handgranater


Som ni kan läsa nedan var dendär kvällen i Hangö mera än lite kvalitetstid med min flickvän. Förlovade. För-lovade. Lovat att inom en snart framtid gifta sig. Jag har ingen flickvän mera, utan en fästmö. Party on!

Livet har sina skeden, och det var dags att kliva ett trappsteg upp. Jag tror att förhållanden lätt stagnerar och blir bekvämlighetszoner, vilket gör att det kan löna sig att våga gå vidare trots att allt inte är planerat. Du kan väl aldrig skapa dig en annorlunda framtid om du idag gör samma val som igår.

Nu kan man äntligen sätta sig ner och prata om allt man sysslade med som tonåring. Distansen till den gamla Jimmy känns tydlig. Det går liksom att processa allt på ett bättre sätt nu. Det är lite som att kasta en handgranat första gången. Efteråt känns det som om man kommit någon vart, och man blir aldrig som förut. Brösthåren växte liksom trots att det egentligen inte var en så speciell handling. (Men att förlova sej ÄR speciellt!)

Bekvämlighetszoner alltså. Alltid lika svåra att ta sig ur. Livet väntar där framme, men det förflutna vill gärna hålla dig kvar i sitt våld. Det där våghalsiga steget rakt ut i det okända.

Och sedan tycker man att man var en mes som väntade så länge.

Oavsett vad som är nästa steg, se till att att ta det. Du får själv bestämma när och hur. Jag har läst om byggarbetare som sadlat om till jazzmusiker. Gör nånting som tar dig längre fram på vägen. Ens ett litet steg. Annars kan din livsväg en vacker dag vara en ynklig liten stig mellan din soffa och R-kioskens ölhylla.

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Iakttagelser. Bookmark the permalink.

3 Responses to Handgranater

  1. Grattis till för-lovningen! 🙂

  2. biancaeunice says:

    Du anar inte hur tacksam jag är för att jag inte behöver vara först med allt i familjen! Skönt att någon växte förbi mig (på mer än ett sätt!). #lillasysterfeelis #bröllopspirriförskott #härrligatider

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s