Fjärilar i natten: kapitel III


“Vart ska vi åka, Mike?” Alfred tittade uppfordrande på sin partner som just nu var långt ifrån sitt vanliga jag. Hela hans kropp knyckte i takt med att han andades i korta, ljudliga andetag.

“Först vill jag vara säker på att du verkligen såg mitt namn på den där fördömda lappen, Al.” Mike Stanton spände ögonen i sin spelkamrat som med van hand styrde paketbilen allt närmare den lilla stadens absoluta centrum. Det gamla torget.

“Lappen var handskriven och en aning skrynklig. Men det är inget snack om saken. Jag lutade mig över liket och läste ditt namn precis innan jag förstod att lämna Happy Corner innan mer trubbel var att vänta.” Alfred gav Mike en snabb blick innan han bromsade in framför ett av stadens fem trafikljus.
“Det är inte klokt! Jag har sett en hel del våldsdåd, hot och skumma meddelanden i mitt liv, Al. Oftast har det faktiskt rört sig om tomma hot framförda av galningar. Men det här känns inte som ett slumpmässigt våldsdåd. Någon försöker dra in mig i något slags bestialiskt spel, och det får mig att vilja spy. Jag har ju dragit mig tillbaka från  allt som heter brottsbekämpning!”

Männen försjönk i tystnad medan de fortsatte sin färd genom stadens mittpunkt. Ingen av dem visste vart de var på väg, men de kvittade tills vidare. Just nu kändes det mycket säkrare att röra på sig än att gå hem och vänta på flera eventuella faror. Ett mjukt, dystert regn började falla. Det enda som hördes var vindrutetorkarnas taktfasta gnissel och polissirener flera kvarter bort.

Afred svängde in på en enkelriktad gata men tvingades snart att stanna. På vänster sida stod en lastbil som tillhörde ett statligt byggbolag. Till höger hade någon parkerat sin bil så slarvigt att passagen mellan de båda fordonen var för trång. “Bara att börja backa då”, muttrade Alfred och svängde på huvudet.

I nästa stund krossades vindrutan av ett kraftigt slag. Det sista Alfred såg var ett par svarta hanskar och ett metallföremål som blänkte av regnvatten i gatlyktans sken. Polissirenerna där borta tycktes blekna bort i natten.

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s