Bonus på dina inköp!


För ungefär ett år sedan fanns det många saker som behövde fixas, finslipas och förbättras, märkte jag. Det gällde studier, ekonomi, kaverin och mitt förhållande till Jesus (han som dog på korset men uppstod). Jag tänkte att om dessa saker, och framför allt den sistnämnda ordnar sig så kan resten kvitta, för då traskar jag i alla fall på en väg som leder någonstans.

images

Det smärtar mig (oj, poetiskt?) under de tillfällen som saker ur mitt förflutna dyker upp i mitt minne. Saker som jag i dag garanterat inte skulle göra om. Inget kan ta bort konsekvenserna av ett handlande, men lärdomarna kan ju bli något positivt. Och som en tröst för den som misslyckats kan man ju säga att 1) det finns förlåtelse och 2) det behöver inte stjäla din framtid.

I dag är mycket av sakerna i första stycket i mycket bättre skick. Så nu har jag kommit fram till att eftersom mina främsta mål är nådda redan i detta skede av livet, kan allt som händer hädanefter klassas som något slags bonus. Som socker i botten av tekoppen. Och bonusnivåerna i dataspelen är ju oftast de roligaste.

Grejen är att vi alla har chansen att när som helst få grepp om det viktigaste; det som har evighetsvärde. Om vi vet vart vi är påväg efter att vår kropp begravs, så är livet egentligen som ett cirka 75-årigt virtuellt dataspel som vi kan levvla upp oss i eller också – dessvärre – förbli passiva i. Vi har alltså INGENTING att förlora! Tvärtom har vi något att fira. Så är det för mycket begärt när Gud säger “gläd er”?

Summan av den flummiga kardemumman: Hela livet är en oändligt stor bonusnivå som vi har fått förmånen att medverka i. Använd din tid väl. Ta inte bort blicken från fyren som skymtar där borta medan du ror i ett mörkt och stormande hav. Tänk på möjligheterna… och så kanske havet lugnar sig?

Hey förrsten, jag vill se havet nu. Nå, får väl nöja mig med att ta en promenad i regnet…

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Iakttagelser. Bookmark the permalink.

2 Responses to Bonus på dina inköp!

  1. 2B says:

    Ja man vet aldrrig ifall man råkar snubbla över något livsförändrande eller som ger ny mening och riktning på ens tillvaro. Vi saknade dig på veckoslutets LAN.

  2. jimster says:

    Ja det harmade att LAN krockade med familjeresan. Hade gärna spelat Age III och RA osv med er…!
    Vore kul o ses nån dag. Jag har inte ens sett Elis in real life ännu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s