Fjärilar i natten del I: Prologen


Det var inte många som lade märke till den illa medfarna Toyotan som svängde in genom en öppen grind på  St: Paul’s Street klockan 22.10 på söndagskvällen. Den undermåligt upplysta gården var omgiven av lummiga ekar och  skyddad av ett högt staket av smidesjärn. Föraren klev ut och gick med långa, tysta steg mot själva huset, som också var mörklagt. Mannen rörde sig så diskret att han nästan verkade sväva över marken.

Han brydde sig inte om att knacka; uppenbarligen var hans besök väl förberett. Inne i själva byggnaden mynnade tamburen genast ut i en hall med högt tak och en trätrappa som ledde upp till övervåningen. Endast små strimmor av ljus nådde ner till golvet genom några fönster där uppe. Träet i golvet var gammalt och torrt, men knakade inte det minsta då mannen med bestämda steg började sin färd uppför trappan.

Ovanvåningen var i själva verket en enda lång cirkelformad korridor med dörrar på sidorna. Den som stod vid räcket där uppe kunde med lätthet övervaka aulan där nere. Förutsatt att någon verkligen stod där. Men husets enda riktiga invånare satt och rökte vid skrivbordet i  ett litet rum.  Med en flämtande fotogenlampa som enda belysning satt hon djupt försjunken i sina tankar. Hon hörde inte ens att dörren sakta gled upp bakom henne.

Sedan hände allt mycket raskt. Då dörren öppnades helt förändrades skuggorna på väggarna, och detta fick den gamla kvinnan att vända sig om med ett ryck. Innan hon hann göra något mer tog främlingen tag i henne och slängde ner henne på golvet för att sedan försvinna tillbaka ut i korridoren, tyst som en jättelik katt. Kvinnnan stod nu darrande på knä och tittade ut genom dörren. Lampan tycktes brinna ännu svagare. Hon kände primitiv skräck sätta klorna i henne, och det sista hon någonsin upplevde var en brännande smärta i överkroppen. Sedan sjönk hon ihop på samma golv, alltjämt kramande en liten papperslapp i handen.

Lappen  var skrynklig och skulle lätt ha kunnat tas för en använd näsduk eller en sida ur ett gammalt skolhäfte. Men på lappen fanns fyra ord skrivna. Ord som skulle betyda skillnad mellan liv och död.

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Fjärilar i natten del I: Prologen

  1. Lukke says:

    uuh spännande
    väntar på 200 sidor till;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s