Låtom oss gnälla.


Radio X3M hade ett litet reportage om situationen i Palestina/Israel. Skål för medias objektivitet:

Israels armé är brutal, hänsynslös och hämnas för ingenting. Inga krigslagar följs. De använder civila palestinier som människosköld. De bombar områden fulla med oskyldiga människor. Palestinierna är rädda och förstår inte varför de inte får leva i fred. Hela tiden ska Israel och resten av dess sionistiska bundsförvanter omöjliggöra peace i Mellanöstern. Jahhaa.

Nu ska vi sakta men säkert syna dessa påståenden i sömmarna.

-Israels armé är brutal. Okej. Vilken modern stat vill INTE ha en respektingivande styrka? Är det inte försvarets uppgift att bruka våld?

Den är hänsyslös och hämnas för ingenting. INGENTING!! Yeah right… Israel har aldrig provocerats, va? Fel. Sedan 1948 har den moderna staten Israel fått utkämpa många försvarskrig för sin existens. Ännu idag finns det många länder som öppet önskar att Israel ska förintas. Palestinska “fredskämpar” skjuter ideligen raketer in i städer för att skapa skräck och instabilitet. Men så fort Israels flygvapen raderar ett palestinskt terrornäste fördömer omvärlden det.

Inga krigslagar följs. Sägs det. Och ändå byter Israel ut tillfångatagna palestinska mördare mot en _död_ israelisk soldat, bara för att “kaveria ei jätetä”. Det är ju för farao hyggligt, om man jämför med Hamas, som skjuter knäskålarna av sina egna vid behov.

Och förresten…hur paradoxalt är det inte att det finns lagar för krig? Om jag ledde ett land i krig skulle jag försöka förstöra så mycket jag bara hinner, om det ändå handlar om att döda. Om stater ändå väntas följa krigslagar, kan man ju lika väl förbjuda krig i FN. Ta-daa! Alltså: vem förväntar sig att det inte förekommer ohyggligheter i krig? Let’s face it; krig gör ont.

Israel använder människor som sköldar. Håhåå, som om inte araberna gör det? Det finns det faktiskt bevis på, till skillnad från ovannämnda påstående. Palestinierna befäster till och med barnsjukhus och använder dessa byggnader som högkvarter. Så när Israel angriper ett “oskyldigt” sjukhus fördömer världen hela saken igen. Dessutom är det allmän känt att “frihetskrigarna” ställer sina raketramper rakt i täta bostadsområden. Hur ska Israel komma åt dessa utan att civila skadas? Kan Obama svara på det?

Jaja, jag är inte helt opartisk. Men eftersom Palestina öppet har allierat sig med journalister måste någon få skapa balans genom att tjata på sin blogg. Någon sade: “Palestinierna gömmer sig bakom två sköldar: den ena är civila människor, den andra är västvärldens liberala press.”


Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Iakttagelser. Bookmark the permalink.

2 Responses to Låtom oss gnälla.

  1. 2B says:

    Jo visst e d underligt med vinklingen. Ändå ser jag nån sorts idé med att hindra människor från att bete sig som djur. Onödiga blodsfejder och sånt trams. Viss psykologisk effekt har man väl mot sina allierade också. Mediakrig o allt d där.
    Sverige är också förvånansvärt mycke pro-palestinsk

  2. jimster says:

    Så sant!
    Angående Sverige anser jag att många av deras åsikter är rätt så trångsynta. Och fejden mellan Aftonbladet, Sveriges regering och Israel gjorde knappast saken bättre…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s