Blubb.


Bonjour. Vad har hänt på sistone? Inte mycket här, nej. FÖR lite har hänt, och det är sällan riktitgt nyttigt. (I denna text finns många fraser som stämmer in på fiskar) Jag har knappt rört en fena på två veckor, vilket jag trodde skulle ge mej ökad vikt åtminstone. Jag blev glatt överraskad då jag skymtade en strimma fett på buken, men dessvärre försvann den över en natt igen. Kanske punttis skulle ge mer vikt än ätande och slöande… Hellre det än att hela tiden simma lugnt.

Igår hade jag faktiskt tur. Jag har länge gått och funderat över vad Jimmy ska hitta på nu på hösten. Jobba kanske? Men var? På väg hem från Helsingfors mötte jag en viss klarsynt historielärare i bussen. Hon informerade mig om möjligheten att fungera som vikarie i gymin eller högstadiet. Hon ska personligen rekommendera mej.  Detta låter ju utmärkt, så jag nappade på betet.  Att vikariera är inte som att följa resten av stimmet, dvs de som far och studerar direkt. Snart tar jag mig i kragen och ringer skoldirektör och rektor Hannu Ollikainen. Ett intressant jobb väntar. Tänk om man sku få ha Benja som elev i höst!


Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in vardag. Bookmark the permalink.

4 Responses to Blubb.

 1. Lukke says:

  Vikarie jobb är inget sim bland näckrosor. Att få respekt från nästan jämnåriga är inte helt lätt. anyway är det ett mycket givande jobb och man får iaf känna hur en lärare har det.

 2. jimster says:

  Tja, jag har jobbat tidigare som vikarie. Dessutom e gymnasieelever i regel väldigt socialt intelligenta, och hela miljön i Sibbo gymnasium e najs. Det gäller bara att vara förberedd så att man int står där med en massa blackouts under lektionen… =)

 3. Syster says:

  Dessutom är Jimmy som skapt för att hålla reda på stimmiga små barn och skulle säkert trivas som fisken i vattnet!

 4. Anne says:

  Du passar säkert som lärare. -“Kära barn, visa lite reschpecht, om jag får be!” 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s