Att se in i framtiden


Har du läst ditt horoskop idag? Det har ca 2/3 av britterna, 60 % av tyskarna och 50 % av fransmännen… Detta blir ett långt inlägg, häng med.

Den västerländska astrologin började då man ännu trodde att solen snurrade runt jorden. Man kom fram till att solen befann sig ungefär lika länge i 12 olika stjärnbilder, s.k. hus. Alla människors öde bestämdes av vilket hus solen stod i då man föddes. Astrologi är populär, men jag anser att dess relevans är högst tvivelaktig. Några exempel:

Planeterna anses alltså påverka våra liv – alla utom Neptunus och Pluto, eftersom dessa inte var upptäcka när reglerna föra astrolgin fixades.

Det finns en trettonde stjärnbild som aldrig nämns: Ophiuchus(Ormbäraren).

Solen befinner sig olika länge i varje stjärnbild – det varierar mellan sex dagar i Skorpionen och 47 dagar i Jungfrun!

Stjärnbilderna är inte några naturliga grupper. De ser bara ut att vara det från Jorden. T.ex. två av stjärnorna i Orion har närmare till Jorden än de andra i sin stjärnbild.

Det viktigaste: Stjärnhimlen ändrar sig under årens lopp. Så fast astrologerna påstår att du är född i vågen tidigt i oktober, kan du titta på himlen och konstatera att solen faktiskt står i Skorpionen! Fail!

Vissa spådomar sägs ju ändå slå in. Tja, det kan ju ha att göra med vårt undermedvetna, som kan sända budskap till vårt “jag” genom att man t.ex. tittar en kristallkula. Man kanske kan styra sina tankar så att man bestämmer vad man ser. Men kanske vi ändå inte vet vad vi människor riktig leker med.

Men man måste inte vara ett flummigt medium för att uppleva märkliga föraningar. En matematiker, William Cox, undesökte tågolyckor i många år och kom fram till en otrolig sanning. När en olycka vänta, tenderar folk oftare att avboka biljetter. Tåg som spårat ur har alltid färre passagerare än väntat. Sannolikhet? 100 mot 1!

Ett till bevis: Möss i laboratorier kan förutse en dators godtyckliga val. Oddsen är över 1000 mot 1, och ändå lyckas mössen med sina minihjärnor förutse random saker. Det är ju också känt att djuren i parkerna var ovanligt nervösa och vilda flera dagar innan den stora tsunamin kom i Sydostasien för några är sedan.

Astrologi är enligt mig bullshit. Men myskoga krafter och fenomen tycks helt klart existera.

Advertisements

About jiholm

Just another blogger who's trying to figure out this breathtaking thing called Life.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Att se in i framtiden

  1. Sonja says:

    Najs and intressant:) Kiva att du också bloggar !! Vi blir alltfler.

  2. syster says:

    Hej, hallå! Du kunde ha informerat om ditt bloggande lite tidigare! Nu har jag ju en massa inlägg att läsa bara för att jag inte har vetat om din blogg. Men pro vad du skriver bra och intressant! Keep on blogging!

  3. syster glömde ... says:

    … att tacka så mycket för att du skriver en så underbart flytande, ledig och ändå så korrekt svenska! En sann njutning! Keep up the good work.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s